RSS

Avcı Böreği

Malzemeler;,
6 adet yufka,
1 su bardağı su,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
250 gr kıyma,
2 adet orta boy soğan,
1 çay bardağı ince bulgur,
5 - 10 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 yumurta,
1.5 - 2 su bardağı galeta unu,

Yapılışı;
İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatın. Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Bulgur, maydanoz ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurun ve soğumaya bırakın.
Su ve yağı karıştırarak börek sosunu hazırlayın. Yufkanın birini tezgaha serin, sulu yağlı sostan her tarafına eşit olarak sürün. 2. yufkayı üzerine kapatın ve onu da soslayın. Sigara böreği şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Geniş tarafına 1 yemek kaşığı dolusu iç koyarak sarın. 6 yufkayı da bu şekilde hazırlayın. İki yumurtayı çırpın, börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. 180 derecede galeta unları kızarana dek pişirin.
Ben evde bayatlamak üzere olan ekmekleri dilimleyip fırında kurutuyorum ya da buzlukta donduruyorum. Daha sonra robotta un haline getirip galeta unumu kendim hazırlıyorum. Buzluktan çıkan ekmek bazen sulandırabiliyor robotu, fırından çıkan ise hafif kavruk tadıyla bence daha enfes..  Galeta ununa buladığım bazı börekleri, tavukları, kızartmalıkları lezzet katması açısından mısır unu ve baharatlarla da tatlandırdığım oluyor.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...