RSS

Limonlu Cheesecake Tarifi

Yazın limonlu tarifler favorilerim arasındadır. Ferahlatıcı etkisinin ve ekşimsi tadının damağımda bıraktığı tada hayranım açıkçası. Çeşit çeşit tariflerin içerisinde denediğim limonu bu sefer buz gibi peynirli pastayla denedim ve bu iki lezzetin birbirine çok yakıştığını farkettim. Sizde evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifle nefis Limonlu Cheesecakeler yaparak buz gibi ferah bir lezzet şölenine dahil olabilirsiniz.

Malzemeler
•    1 paket kepekli bisküvi
•    50 gr tereyağı
•    400 gr krem peynir
•    2 yumurta
•    2 yemek kaşığı un
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri İçin
•    1 çay bardağı toz şeker
•    1 yumurta
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
•    50 gr tereyağı
Yapılışı
1.   Tabanı için, kepekli bisküvileri un haline getirene kadar rondodan geçirin.
2.   Terayağını eritip un haline gelen bisküvilerin üzerine dökün ve kısa süre yoğurun.
3.   Kelepçeli kalıbı aliminyum folyo ile kaplayarak hazırladığınız bisküvileri elinizle iyice bastırarak kalıba döşeyin..
4.   30 dakika buzdolabında bekletin.
5.   Peyniri, yoğurdu ve şekeri derin bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
6.   Teker teker yumurtaları ekleyin ve yavaşca çırpın.
7.   Limon kabuğu rendesi ve unu üzerine ileve edip karıştırın.
8.   Soğuyan bisküvili tabanımızın üzerine bu karışımı dökün.
9.   Önceden 250 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
10.  Daha sonra fırının ısısını 150 C’ye ayarlayın ve 40 dakika daha pişirin.
11.  Piştikten sonra fırının kapatıp kapağını açın ve fırının içinde 2 saat kadar soğumasını bekleyin.
12.  Soğuyan cheesecake buzdolabına alın ve 6-7 saat kadar buzdolabında bekletin.
13.  Üzerinin sosu için, tereyağını eritin ve üzerine yumurtayı ekleyerek mikserle çırpın.
14.  Limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave edip ısıya dayanıklı bir kabın içine alın.
15.  Bu karışımı sıcak su dolu bir tencerenin içine kabıyla birlikte koyarak koyulaşıncaya
kadar  pişirin.
16.  Piştikten sonra soğumaya bırakın.
17.  Soğuyan sosu cheesecake in üzerine döküp, dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Cheesecake yaparken peynirli kek hamurunu fazla çırpmayın aksi halde kek hamuru fırında çatlayabilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...