RSS

Sogan Çorbasi Tarifi

Malzemeler
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
3-4 adet sogan
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 kahve fincani silme un
Terbiyesi:
2 yumurta sarisi
½ lt süt (2 bardak)
Tarif
Soganlari ayiklayip ortadan ikiye keserek ince yarim halkalar halinde
dograyin.
Tereyagla beraber biraz kavurun.
Un katip 2-3 dakika karistirin.
Et suyu koyup 30 dakika yavas yavas kaynatin.
Süzgeçten baska bir kaba geçirin.
Tuz atip tekrar atese oturtun.
Sütle çirpilmis yumurtayi katarak bir iki tasim kaynatip atesten indirin.
Çorbayi ya birer kisilik kaselere ya da büyük servis kasesine bosaltin.
Üzerine rendelenmis peynir serpistirin.
Firinda kizartip servis yapin.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...