RSS

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Malzemeler
3-4 adet enginar
1 adet patates
1 adet havuç
2-3 kaşık bezelye
½ çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Tuz
Şeker
Su

Tarif
Öncelikle eğer benim gibi soyulmamış enginar almışsanız onu soymaya başlayın.
Soyulan enginarları kararmaması için hemen limonlu suyun içerisine koyun.
Tamamı bitince enginarları bir tencereye alın yanına küp doğranmış havuçları ve patatesleri ilave edip üzerine zeytinyağını, tuzunu, şekerini ve enginarların üzerinde kalacak kadar kaynamış suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
Son olarak konserve bezelyeleri de ilave edip 1-2 taşım daha pişirin.
Enginarlar ve sebzeler pişince servis yapılacak kabın içerisine önce enginarları alın sonra pişmiş sebzeleri eşit bir şekilde enginarların içerisine yerleştirin.
Üzerlerini dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...