RSS

Aşür Tarifi

Malzemeler:
500 g az yağlı et
500 g buğday
1 su bardağı nohut
1 orta boy soğan
Margarin
Kimyon
Ceviz içi

Biber salçasıYapılışı:
Buğday ve nohut bir gece suda
bekletilir. Et, düdüklü tencerede 30
dakika, nohut yine düdüklü tencerede
15 dakika haşlanır. Daha sonra
büyükçe bir tencereye alta etler,
üzerine buğday, nohut ve en üste
kıyılmıs soğan dizilerek üstü kapananakadar su ilave edilir. Tuz koymayın.
Kısık ateşte 2.5 saat pişmeye bırakılır.Pişim sırasında karıştırmayınız. Piştikten sonra biber salçasını (arzuedilen acılık ve kırmızılık elde edilinceye kadar) katıp karıştırınız. Şimdi tuzunabakıp tuz katabilirsiniz. Çünkü biber salçaları yeteri kadar tuzlu olabiliyor.Elde edilen karışımı el blenderiyle etler ve nohutlar iyice ezilinceye kadardövünüz. Bu dövme işlemi eskiden, çömçe denilen büyük tahta kaşıklayapılırdı. Bir tavada yağ eritilir. Yine bir tavada kimyon hafif ateşte gezdirilir.Aşür, servis tabağına serilir. Üzerine hafif kavrulmuş ve dövülmüş kimyon veküçük ceviz içi parçaları serpilir. Üzerlerine kızgın yağ dökülerek servis yapılır
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...