RSS

Ekmek Kadayifi Tarifi

MALZEMELER:
KEKİ:
_ 6 Adet kuru incir, suda ıslatılmış,ufak doğranmış.
_ 1 Su bardağı ceviz içi
_ 1 Su bardağı toz şeker
_ 1 Su bardağı un
_ 3 yumurta
_ 1 paket ( 1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
ŞERBETİ :
_ 1,5 Su bardağı su
_ 1 yemek kaşığı nescafe
_ Yarım su bardağı toz şeker
MUHALLEBESİ :
_ 2 Yemek kaşığı nişasta
_ 2 yemek kaşığı un
_ 1 Lt.süt
_ 5 Yemek kaşığı toz şeker
_ İnmeye yakın 50 gr tereyağı
_ Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
HAZIRLANMASI:
1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın.Cevizi,unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C'de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
3. Kek piştikten sonra 3-4 dak.havalandırın.
4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.Afiyet olsun.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...