RSS

Ekşi Aşi Tarifi

Malzemeler:
1 kg olgun domates
1 baş soğan
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
1.5 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nane
4 bardak su

Köftesi için:
250 g köftelik bulgur
250 g yağsız et
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı unKöfte içi için:
100 g iç yağı veya margarin
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam kıyılmış maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Soğan ve sarmısakları kıyıp,margarinde hafifçe ölmelerini sağlayın.Domateslerin kabuklarını soyun ve birsüzgeç yardımıyla ezerek püre haline
getirin. Şeker, salça, tuz ve su ilaveederek pişmeye bırakın. Köftesini oruk
köftesi hazırlar gibi hazırlayın (bkz.Oruk). Köfte içini, dövülmüş iç yağı ya
da margarini tuz, karabiber ve kıyılmışmaydanozla ovuşturarak hazırlayın.
Köftenin yarısını misket büyüklüğündeyuvarayın. Diğer yarısını da, ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartıp, serçeparmağınız yardımıyla oyun ve içine
hazırlamış olduğunuz köfte içinidoldurun. Ağzını kapatıp mekik şekli
verin. Hazırladığınız bu malzemeleripişmekte olan çorbanın içine atın ve
pişinceye kadar kaynatın. Ateşten
ndirmeye yakın nanesini katın. Sıcak
servis yapın.Tek başına veya tüm oruk çeşitleri ile
beraber yenilebilir.

Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...