RSS

Kabak Borani Tarifi


Malzemeler:
    500 g kuşbaşı et
    1 kg beyaz kış kabağı
    1 su bardağı nohut
    1 soğan
    4 diş sarmısak
    Kuru nane
    350 g tuzlu yoğurt

Yapılışı:
    Kabak, kabukları soyularak küp
    şeklinde doğranır. Bir gece öncesinden
    ıslatılan nohut haşlanır. Kuşbaşı etler
    haşlanır. Doğranmış soğan ve
    sarmısaklarla beraber bir miktar yağ ve
    su ilavesiyle kabaklar yumuşayıncaya
    kadar pişirilir. Et, nohut, tuzlu yoğurt
    ve gereği kadar su ilavesiyle
    tencerenin kapağı açık şekilde
    pişirmeye devam edilir. Ateşten
    indirmeden önce üzerine nanesi
    serpilir. Çiğ köfte, taze soğan ve tere ile çok
    güzel gider.

Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...