RSS

Kaytaz Böreği Tarifi

Malzemeler:
350 g yağsız kıyma
2 baş soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Evde hazırlanmış ya da fırından alınmış
ekmek hamuru

Yapılışı:
Kıymayı, ince kıyılmış soğan, salça, nar
ekşisi, tuz, karabiber ve çok az
zeytinyağı ile beraber karıştırarak
yoğurun. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartın veyağlı bir yüzey üzerinde, yağlı
parmaklarınız yardımıyla çok ince hale
gelecek şekilde açın. Uçlarından birbirinin üzerine gelecek şekilde
katlayın, yağlayın ve yeniden açın.Yeniden katlayarak üzerine bir tutam
kıyma serin. Böylece dört parmak
genişliğinde kıymalı hamur parçaları oluşturun. Bunları yağlanmış tepsiye
dizin ve üzerlerine biraz yağ sürüp orta ısılı fırına sürün
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...