RSS

Mercimekli Aşı Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 bardak su
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Mercimekler ayıklanıp yıkanır ve
taneleri diri kalacak şekilde haşlanır.
Suyu dökülür; çünkü hem gaz yapar
hem de rengi oldukça siyahtır. Ayrı bir
tancerede su kaynatılır. Bulgur,
mercimek ve tuz ilavesiyle suyu
çekilinceye kadar pişirilir. Soğanlar küçük küçük doğranır ve bir tavada
zeytinyağı ile kavrulur. Tenceredeki pişmiş bulgur pilavının üzerine dökülür.
Karıştırılır ve karabileri serpilerek dinlenmeye bırakılır. Soğuk iken daha
lezzetlidir.Biber turşusu ile çok güzel uyumsağlar.Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...