RSS

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler
    5 çorba kaşığı pirinç
    10 su bardağı et suyu veya su
    3 çorba kaşığı un
    Yarım bardak süt
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı margarin
    1 yumurta sarısı
    Yetrince tuz, nane

Tarif
    Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda ( veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra, üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.

Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...