RSS

Arap Kizi Kek Tarif

Malzemeler
½ paket margarin
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
göz kararı un
isteğe bağlı üzerine hindistancevizi

Tarif
Öncelikle margarini eritin ve biraz soğumaya bırakın.
Bu arada süt ile şekeri çırpın.
Buna eritilmiş margarini ve kakaoyu ekleyin, hepsi erisin.
Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. (Kek piştikten sonra üzerine dökmek için)
İsterseniz bu karışımı keke dahil edip, üzerine dökeceğiniz sosu ayrıca hazırlayabilirsiniz.
Böylece kek daha büyük olur ve sos daha çok olur.
Ben bu tarifi böyle yapıyorum.
Kalan yarım paket margarini eritip biraz şeker, kakao ve süt ekleyip göz kararı bir sos hazırlıyorum.
Geri kalan malzemeleri ekleyip hamur kıvamına getirip, yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye dökün.
170 derecede pişirin.
Piştiğini anlamak için keke bıçak yada kürdan batırabilirsiniz.
Eğer kek bıçağa bulaşmıyorsa pişmiş demektir.
Önemli bir konu da; kek pişirirken ilk 20 dakika içinde asla fırının kapağını açmayın yoksa hazin son sizi bekler. Kekiniz sönüverir.
Kekin piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarıp sıcakken dilimleyin.
Hazırladığınız sosu da kekin üzerine dökün güzelce emsin.
Kek biraz dinlendikten sonra ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...