RSS

Firinda Pirzola Körili Havuç Ve Patlıcan

Malzemeler
6 adet kuzu pirzola
1 adet patates
tuz,kekik
3-4 adet havuç
1 tatlı kaşığı köri
1 adet patlıcan
biraz kaşar peyniri
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
yarım şişe soda
kızartmak için sıvıyağ

Tarif
Pirzolaları ve büyükçe doğranmış patatesleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine tuz ve kekik serpin.
200 derecede pişirin.
Patlıcan rulo yaparken; patlıcanı boyuna ince ince dilimleyin ve yağda kızartın.
Kağıt peçetede bekletin.
Soğuyunca tuz ve karabiberini ekleyip ucuna bir parça kaşar peyniri koyun.
Patlıcan dilimini rulo haline getirin.
Bu arada yumurta, un ve sodayı karıştırıp çırpın.
Patlıcan rulolarını bu karışıma barıtıp kızgın yağa atın.
Kızardığı zaman fazla yağını emmesi için kağıt peçete üzerine koyun.
Körili havuç yaparken ise; havuçları bütün olarak haşlayın.
Daha sonra tahtaya alıp verevine dilimleyin.
Az yağda soteleyin.
Sotelerken de tuz ve köri ekleyin.
Pirzolaların yanına patates, patlıcan rulo ve körili havuçları güzel bir dizayn ile koyarak servis edin.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...