RSS

Kaymakli Poğaça Tarifi

MALZEMELER:
125 GR KAYMAK
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
NANE
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE:
1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI: 
YOĞURMA KABINA, KAYMAK, SIVI YAĞ, PEYNİR, YOĞURT, YUMURTA, NANE VE TUZU ALIN.KABARTMA TOZU VE UNU YAVAŞÇA İLAVE EDEREK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN. HAMURDAN ERİK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIN. AVUCUNUZDA YUVARLAYIP ŞEKİL VERİN VE YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. ILIK OLARAK SERVİS YAPIN.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...