RSS

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır

Malzemeler
1 küçük demet ıspanak
1 adet pırasa
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un kıvamları
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
7-8 su bardağı su ya da et suyu

Tarif
Pirincin üzerine 2,5 su bardağı su ekliyoruz, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Ispanak ve pırasa yıkanır, sapı ile birlikte ince ince doğranır. Tencereye su ya da et suyu koyukup üzerine tuz eklenir. Kaynayınca üzerine doğranmış ıspanak ve pırasa ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine haşlanmış pirinç, karabiber, sıvı yağ eklenir, karıştırılır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır. Yoğurt 1 su bardağı su ile çırpılıp pişirilen çorbaya eklenir. Soğuk servis yapılır

Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...