RSS

Balık Çorbası

Malzemeler
100-150 gr somon balığı
yarım limon
2 adet karanfi
2 yemek kaşığı un
az maydonoz
tuz, karabiber
sıvıyağ

Tarif
Somon balığını yıkadıktan sonra bir tencerede limon ve karanfil ileyarım saat haşlayın. Haşladığınız suyu bir tülbenle süzün.
Karanfili ve limonu ayırın.
Balığı kılçıklarından ayırın ve etlerini elinizle ince ince parçalayın.
Başka bir yerde unu sıvıyağda kavurun ve balık suyuna ekleyin.
Bir süre daha pişirin ki koyulaşsın.
Sonra balık etlerini,tuz ve karabiberide ekleyin, biraz daha pişirin.
Ocaktan alınca da kıyılmış maydonoz ekleyin.

Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...