RSS

Bulgur Pilavi Eşliğinde Ekşili Lahana

Malzemeler
Pilav için:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
yarım su bardağı sıvıyağ
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz

Lahana için:
1küçük boy beyaz lahana
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
2çorba kaşığıbiber salçası
yarım su bardağı sıvıyağ

tuz
Tarif
Beyaz lahanalar hafif tuzlu suda yeme kıvamına gelinceye kadar haşlanıp süzülür. Derin bir kaba alınıp üzerine limon suyu, pulbiber, tuz ve sıvıyağ gezdirilir.
Biber salçasıda ilave edilip güzelce harmanlanır.
Limonsuyu ve pulbiberini arzuya göre çoğaltıp yada azaltabilirsiniz.
Teflon tencerede sıvıyağı ısıtıp yemeklık doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
İnce kıydığınız sivribiberleri ve küp küp doğradınız domatesleri ve salçayı ilave edip tekrar bir iki dakika kavurun.
Son olarak bulguru, tuzu ve sıcak suyu ilave edin.
Pilav pişince demlenmeye bırakın.
Ekşili lahanayı ve bulgur pilavını beraber servis edin.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...