RSS

Kabak Salatasi Tarifi

Malzemeler,
1 kilo sakız kabak,
yarım su bardağı çekilmiş ceviziçi,
250 gr süzme yoğurt,
2 yemek kaşığı mayonez,
2 diş sarmısak,
yarım demet dereotu,

Tarif
Kabakları temizleyip, üzerlerini kazıyın.
Kabuklarını fazla soymanıza gerek yok.
Hepsini rendeleyin ve az yağda kavurun.
Sonra cevizi, rende samısağı ve kıyılmış dereotunu ekleyin, karıştırın. Daha sonra süzme yoğurdu ekleyin ve kıvamına göre eklemeye devam ederek karıştırın.
Salatanın çok sıvık olmaması gerek. Kabaklar suyunu saldığı için dikkatli hareket edilmeli.
Zaten bu yüzden süzme yoğurt kullanılıyor. Tuzunu da ekleyin ve bir kaba doldurun.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...