RSS

Patates Hamurlu Poğaça Tarifi

Malzemeler
3 adet patates
3 yumurta
1 paket margarin
1 fincan sıvıyağ
yaş maya
yarım su bardağı süt
aldığı kadar un

Tarif
Patatesleri haşla ve püre haline getir. (Bu arada patates ne kadar çok ve büyükse hamur da o kadar bol oluyor. )
Yumurtaların beyazlarını, margarini, sıvıyağı ekle.
Yaş mayayı (miktarı unun miktarına bağlı, paketlerinde yazıyor)yarım bardak sütte erit, patateslere ekle, aldığı kadar un ve göz kararı tuz ekle yoğur.
Buzdolabında 1 saat beklet.
Sonra şekillendir.
Arasında istediğinizi koyabilirsiniz, sosis, peynir ..vs.
Yağlanmış tepsiye diz, 1 saat daha beklet.
Üstüne yumurta sarılarını sür, fırına ver.
Çok güzel kızaracak ve tadına doyum olmayacak!
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...