RSS

Safranli Arapkeki Tarifi

Malzemeler,
1 paket dolmalık fıstık (40 gr),
3/4 su bardağı kuru kayısı,
3/4 su bardağı çekirdeği ayıklanmış Hurma,
yarım su bardağı kuru üzüm,
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 poşet vanilya pudingi,
1 çay kaşığı safran,
1 su bardağı tozşekeri,
4 yumurta,,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvıyağ,,

Üzeri için:,
2 çorba kaşığı kayısı marmelatı,
1 çorba kaşığı su,
arzuya göre gülsuyu,

Tarif
Teflon tavada dolmalık fıstıkları yağsız olarak hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısıları ve hurmaları küçük küçük doğrayın. Kayısı, hurma, kuru üzümü ve dolmalık fıstığı karıştırın. Unu derin bir kaba alın, üzerine kabartma tozu, vanilya puding tozkarışımı, safran ve tozşekeri ilave edilir. Üzerine yumurtalar, süt ve sıvıyağ ilave edilip iyice karıştırılır. Hazırlanmış kurumeyve karışımın yarısını hamura ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün, kalan kurumeyve karışımını hamurun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.Kek pişince kalıbında bir 10 dakika soğusun. Kayısı marmelatını süzgeçden geçirip küçük bir tencereye alıp 1 çorba kaşığı suyuda ilave edin ve biraz kaynatın. Arzuya göre birkaç damla gülsuyu ilave edebilirsiniz.Sıcak marmelatı kekin üzerine fırça yardımı ile sürün. Üzerindeki marmelat glazür katılaştıkdan sonra kek servise hazırdır. Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...