RSS

Tavuklu Rulo Börek Tarifi

Malzemeler
3 adet yufka
150 gr. margarin veya tereyağı
1 adet büyük tavuk göğsü
3-4 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi
tuz
karabiber
pulbiber (isteğe bağlı)

Tarif
Öncelikle tavuğu haşlayın.
Soğutup didikleyin.
Sonra yufkayı büzdürerek veya kenarları içe katlayarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Margarini eritin.
Üzerine erimiş margarinin 1/3'ü sürün.
Diğer yufkaları da aynı şekilde üstüste koyun ve yağlayın.
Fırındaüzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Cevizi ince kıyın tavuk etlerine ekleyin.
Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin.
Fırından aldığınız yufkaların üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin.
Tavuklu harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın.
Orta ısılı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...