RSS

Vişneli Ekmek Tatlisi Tarifi

Malzemeler,
6 - 7 dilim bayat ekmek ,tercihen etimek,
bir miktar vişne kompostosu,
1 su bardağı süt,,
1 paket kremşanti

Tarif
Bu tarif için öncelikle vişne kompostosu yapmanız gerekiyor.
Ölçülerini tam olarak veremeyeceğim.
Buzlukta muhafaza ettiğim vişneleri biraz su ve şeker ekleyerek kaynattım.
Şeker oranını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Başlangıçta az şeker koyun, vişne-su karışımına göre 1-2 su bardağı şeker kadar. Komposto kaynayınca tadına bakın, şekersiz gelirse eklersiniz.
Kompostoyu çok az soğumaya bırakın, ama yine de ağız yakar olsun.
Daha sonra bayat ekmekleri bir tepsiye dizin.
Ekmekler kuru olursa daha iyi olur.(Bayat ekmekleriniz değerlendirilmiş olsun.) Ya da bayat ekmek yemem derseniz, etimek te kullanabilirsiniz.
Kompostonun suyundan ekmeklerin üzerine gezdirin.
Emdikçe, bir kepçe daha, emdikçe bir kepçe daha, ta ki ekmekler şişip tepside vişne suyu birikene kadar.
Sonra tatlının soğumasını bekleyin.
Süt ile kremşantiyi çırparak bir sıkma torbasına alın.
Ekmeklerin üzerine şekil vererek sıkın.
Son olarak ta vişne taneleri ile süsleyin.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...