RSS

Karnabahar Tava Tarifi

Malzemeler
1 karnabahar
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı domates püresi
yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
yarım su bardağı süt
1 limonun suyu
Kızartma sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
tuz

Üzeri için:
sarımsaklı yoğurt
2-3 dal maydanoz

Tarif
Karnabaharı temizleyip yıkayın.
Çiçek çiçek ayırıp tencereye dizin.
Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edin.
Limon suyunu ekleyip 15-20 dakika haşlayın.
Süzüp soğuk sudan geçirin.
Maydanozu yıkayıp kıyın.
Büyük bir kasede un, domates püresi, yumurta, kabartma tozu, süt, karabiber ve kırmızı biber mikserle çırpın.
Sıvıyağı tavada kızdırın.
Karnabahar çiçeklerini hazırladığınız unlu karışıma bulayıp kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Kızarmışkarnabaharları servis tabağına dizin.
Üzerine limon suyu yada sarımsaklı yoğurt gezdirin ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...