RSS

Patlican Tava Tarifi

Malzemeler
yarım kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
4 domates
5 sivribiber
1 baş sarımsak
1tatlı kaşığı biber salçası
2 kuru soğan
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, pulbiber

Tarif
Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin.
Soğanları piyazlık doğrayıp kuşbaşı etle ve bibersalçası ile beraber karıştırın.
Süzüdüğünüz patlıcanları, küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri, ince kıyılmış sarımsaklarıda ilave edip tekrar karıştırın.
Patlıcanlı karışımı fırın tepsisine alıp üzerine yarım çaybardağı sıvıyağ, 1 çaybardağı suyu ve tuzu gezidirip 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Fırına verdikten sonra 15 dakikada bir yemeği karıştırıp kontrol edin.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...