RSS

Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler
1 baş soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tuz
1 adet orta boy tavuk
3.5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı)

Tarif
Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun
üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin
tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin.
Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun
Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün.
Tavuk iyice yumuşayıncaya dek kaynatın.
Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin.
Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...