RSS

Badem Tatlısı Tarifi

Malzemeler,
6 yumurta,
2 çorba kaşığı toz seker,
100 gr margarin,
2 çorba kaşığı un,
50 gr kabuksuz badem,
100 gr çekilmiş badem,
1 kilo şekerden yapılmış şurup,
Şurubun malzemesi,
1 kg toz şeker,
3 bardak su,

Tarif
Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin.
Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.
Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin.
Karışıma katarak kevgirle karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin.
Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın.
Üzerine soğuk şurup dökün. Servis edin. Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın, limon suyunu katın. Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...