RSS

Pirasa Böreği Tarifi

Malzemeler
1 demet pırasa,
Yarım ekmek içi,
1 orta boy kase peynir ufalaması,
4 adet hazır yufka,
1 tatlı kaşığı taze nane (yoksa kuru nane), ve tuz.
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve zeytinyağı.

Tarif
Pırasalar ince ince doğranır.
Tavada zeytinyağı ile birlikte yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Soğumaya bırakılır. Yarım ekmek ve peynir ufalanır.
Soğuyan pırasaların üzerine eklenir. Nane ve tuz da katılarak hepsi karıştırılır.
Yufkalar tepsinin içine ortası gelecek şekilde yerleştirilir, pırasalı harç yufka üzerine serpilir ve yufkanın kenarları harcın üstüne kapatılır Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır.
en son yufkanın üzerine zeytinyağı ve yoğurt çırpılarak sürülür.
Üzeri kızarana kadar 180 C deki fırında pişirilir. Bir çay bardağı çayın yanında servis edilir.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...