RSS

Şehriye Çorbasi Tarifi

Malzemeler
· ¼ çay bardağı zeytinyağı
· Yarım litre su
· 3-4 dal maydanoz
· 2 tatlı kaşığı domates salçası
· 2 çay tabağı tel şehriye (çok doldurmayın)
· Çeyrek limon,
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 adet tavuk bulyon
· 2 yemek kaşığı un

Tarif
Salçayı zeytinyağında kısık ateşte eritin.
Üzerine unu ekleyin ve hamur gibi olana kadar karıştırın.
Kıvamın yanmaması için içine bi iki damla su serpin.
Üzerine kaynamış suyu ekleyin.
Su fokurdayınca şehriyeleri ve bulyonu ekleyin.
tuzu katın ve durmadan karıştırın.
Son kaynamasında limonları küçük küçük kesin ve 3 dk. daha kaynatın.
Üzerine ince ince kıydığınız maydanozları da ekleyerek afiyetle için.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...