RSS

Fırında Karnı Yarık Tarifi

Malzemeler,
1.kilo patlıcan 250.gr yağsız kıyma,
2 soğan,
2 domates,
5_6 sivri biber,
yarım kaşık salça,
tuz kırmızı biber maydanoz,
3 diş sarımsak,
sıvı yağ,

Tarif
patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde soyup suya salarak 20 dakika bekletin
aci suyu çıksın sonra yıkayıp kurutun yağı kızdırın patlıcanları tavaya koyup kızartın
kızarmış patlıcanları alıp tepsiye dizin şimdi harcını yapcaz soğanları ufak şekilde doğrayıp tereyağ bir kaşık kavuruyoruz kıymayı içine salıp kavuruyoruz karabiber tuz salça sarımsak ilave edip domates kabuklarını soyup ufak şekilde doğruyoruz tenceremize boşaltıyoruz karıştırıp 5 dakika sonra bir bardak su ilave edip 10 dakika hafif ateşte pişiriyoruz patlıcanları içini açıp kıymaya ilave ediyoruz 180 derece fırında pişmeye başlıyor süremiz 15 dakika
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...