RSS

Arnavut Böreği Tarifi

Malzemeler
1 çorba kaşığı tuz
Alabildği kadar un
Ara katlar için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurtaİç
harcı için:
1 kilo gram pırasa
ayçiçek yağı
50 gram pastırma
1 çorba kaşığı salça
tuz ve karabiber

Tarif
İlk olarak karıştırma kabına unu koyarak tuzla karıştıralım.
üzerine sıvıyağ ile suyu ekleyelim. Hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp bir süre dinlendirelim .
Bu esnada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp güzelce bir çevirelim. Ardından üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya dek pişirelim. Dinlenen hamuru çok ince bir merdaneyle açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp beş dk bekleyelim. Elimiz ile hamuru mümkün olduğu kadar inceltelim. Kenarlarından mektup zarfını katladığımız gibi katlayalım. Yeniden sıvıyağ sürüp bir defa daha katlayalım. Hamurumuz dikdörtgen bir biçim aldı. Kısa olan kenarına pırasalı harçtan ekleyip bir tur kıvıralım.
Kıvırdığımız yerden kesip daha önceden yağlanmış tepsiye koyalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene dek yapalım. Tepsi dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C’de pişirelim. Bu işlemlerden sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...