RSS

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Malzemeler,
1 kilo yufka,
2 adet yumurta,
sıvı yağ,
1 bardak süt,
İçine;
1 kilo ıspanak,
tuz ve baharatlar,
1 yemek kaşığı salça,
1 adet soğan,

Tarif
İlk olarak soğanı ufak ufak doğrayarak genişçe bir tavada az miktar sıvı yağ ile hafifçe kavuralım.
Ardından salçayı ve haşlanmış ıspanakları da ekleyerek biraz daha kavuralım, böylece iç malzemesini hazırlamış olalım. Yufkalarımızı açarak ortadan ikiye keselim. Süt ve yumurtanın birini çırpalım, içine biraz da sıvı yağ ilave edelim. Bu karışımı yufkanın üzerine bir fırça ile sürelim. Hazırlamış olduğumuz ıspanak harcını yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış olan tepsinin ortasından başlayarak daire şeklinde dolayalım. Bu şekilde tepsiyi dolduralım. Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişmeye bırakalım. Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...