RSS

Kıymalı Ay Çöreği Tarifi

Malzemeler
750 gr. ,6 bardak, un.,
50 gr. ,2 yemek kaşığı dolu, yaş maya ya da ,
10 gr. ,1 yemek kaşığı dolu,kuru maya,.
1 bardak ılık su.
3 adet yumurta.
250 gr. tereyağı veya margarin.
2 çay kaşığı tepeleme tuz.
İç i,
250 gr. koyun kıyması.,
500 gr. (5 orta boy) patates.,
3 orta boy soğan.
1/2 demet maydanoz.,
1 yemek kaşığı yemeklik yağ.,
yeterince Tuz-karabiber,

Tarif
Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun.
Hamuru bir tencereye alın, örtülü olarak ılık bir yerde 25-30 bekletin.
Kabaran hamuru bir iki kere yoğurun 5 pazıya ayırın. Her pazıyı 3 mm. incelikte açın, önce ortasından ikiye kesin, her yarım daireyi 3 eşit üçgen parçaya bölün. Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız içten birer yemek kaşığı koyun. Sivri uca doğru ay şeklinde sarın, sivri kenar üstte kalarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 20 mayalandırın. Hamurların üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün, orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin Kıymalı için yapılışı: Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin.
Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun.
Tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş patatesi katın.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...