RSS

Hindi Fırında Tarifi

Malzemeler
Marinat malzemesi:
Soya sosu 50 ml,
Bal 2 çorba kaşığı,
Zeytinyağı 50 ml,
Hindi malzemesi:,
Hindi bütün (orta boy) 1 adet,
Kereviz 600 gr,
Elma 400 gr,
Soğan 100 gr,
Karabiber 1 tutam,
Tuz 1 tutam,
Bayat ekmek içi 1 ekmek,
Kestaneli pilav malzemesi:
Pilavlık pirinç 1 kg,
Kestane 1 kg,
Tarçın 1 tutam,
Tuz 1 tutam,
Tereyağı 200 gr,

Tarif
Marine malzemesini karıştırıp, bütün hindiye iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin.
Rendelenmiş kereviz, elma ve soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın.
Bir miktar su ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Marine olmuş hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın.
Haşlanmış hindiyi fırın tepsisine alıp 190 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika kızarana kadar bekletin.
Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun. Kestaneleri fırında pişirin ve soyun.Pirinci, bir miktar tarçın ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun. En son kestaneleri ekleyin, suyu verin ve kısık ateşte suyu çekene kadar kaynatıp, ateşten alarak dinlenmeye bırakın. Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır. Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli aralıklarla sürün.
Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını sağlayın.
Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya sarabilirsiniz.
Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ, kırmızı toz biber ve limon karışımı sürün.
Kestanelerin pilavla da pişeceğini düşünüp, fırında fazla kurutmayın.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...