RSS

Antepfistikli Kurabiye Tarifi

Malzemeler,
3 su bardağı un,
1 poşet Hamur Kabartma Tozu,
1 yumurta,
125 g yumuşak margarin,
1,5 çay bardağı şeker,
1 poset şekerli Vanilin,
2 yemek kaşığı yogurt,
Iç malzemesi:,
1 yemek kaşığı fındık ezmesi,
1 yemek kaşığı ince ögütülmüs antepfıstığı,

Tarif
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin.
Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın.
Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yogurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin.
Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın.
Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin.
Afiyet Olsun. Kaynak. Lezzet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...